Chec cu dovlecei si ardei

Chec cu dovlecei si ardei

Astazi va propunem o reteta simpla, un aperitiv gustos cu legume de sezon: dovlecei si ardei. Checul cu dovlecei si ardei este un preparat delicios, excelent atat pentru cinele in familie cat si pentru momentele cand ai invitati la masa si doresti sa-i surprinzi cu un preparat inedit.

Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • ou6 bucati
  • ulei de masline3 lingurite
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • smantana10 linguri
  • ardei gras1 bucata
  • dovlecel2 bucati
  • ceapa verde2 fire
  • chives1 legatura
Preparare

Spalati dovleceii si ardeiul gras.

Taiati-i in 4 si curatati-i de seminte si taiati marunt miezul.

Spalati ceapa si maruntiti-o, la fel si cu chivas-ul. Incalziti intr-o tigaie uleiul de masline si caliti toate legumele (mai putin chives-ul) la foc iute pentru cateva minute.

Incalziti cuptorul si ungeti cu ulei o forma de chec.

Intr-un bol bateti ouale cu sare si piper, ca pentru omleta. Adaugati smantana, legumele, amestecati si la final adaugati chives-ul.

Puneti in forma de chec si dati la cuptor timp de 30 minute. Se scoate din forma si se taie cand se raceste complet. Se serveste rece.

Recomandari