Quiche cu ciuperci si dovlecel

Exista multe variante de quiche-uri, care includ cele mai variate ingrediente. Noi va propunem un quiche cu sote de ciuperci si dovlecei, al carui gust gust este imbogatit de smantana si de aroma uleiului de masline.
Ingrediente
- ciuperci400 g
- ou4 bucati
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline3 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- smantana3 linguri
- dovlecel1 bucata
- unt nesarat120 g
- faina200 g
Preparare
Amesteca intr-un bol untul, un ou, faina si sarea si framanta pana ce vei obtine un aluat fraged. Intinde o foaie din aluatul obtinut, unge cu 20 g unt o forma de tarta cu unt si aseaza foaia de aluat.
Spala ciupercile, usuca-le si taie-le in felii grosute. Pastreaza cateva pentru decor. Pe celelalte caleste-le in 2 linguri de ulei de masline. Cand incep sa se rumeneasca, adauga un catel de usturoi taiat fin si mai lasa-le sa stea pe foc 5 minute.
Spala dovlecelul si taie-l in fasii subtiri si caleste-l si pe el 5 minute in acelasi ulei adaugand inca un catel de usturoi taiat fin.
Incalzeste cuptorul. Intr-un bol bate ca pentru omleta 3 oua cu smantana, sare si piper. Adauga ciupercile si dovlecelul si amesteca usor. Varsa compozitia in tava pregatita, peste foaia de aluat si da la cuptor pentru 20 minute.
Se poate servi si cald si rece.