Supa de fasole alba

Supa de fasole alba, iata o reteta delicioasa de supa cu fasole si alte legume, sanatoasa si hranitoare.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- morcov1 bucata
- pastarnac1 bucata
- telina1 bucata
- ardei gras1 bucata
- fasole boabe400 g
Preparare
Fasolea se alege si se spala, apoi se lasa la inmuiat in apa timp de cateva ore.
Se arunca apa, se adauga apa calda peste fasole si se da intr-un clocot.
Se arunca din nou apa, se umple oala cu apa rece si se lasa fasolea sa dea in clocot. Pastarnacul se curata si se pune intreg sa fiarba cu fasolea, se aduga si sarea.
Cand fasolea s-a inmuiat putin, se adauga legumele taiate cubulete: ceapa, morcovul, telina, ardeiul.
Se fierbe la foc mic inca 20 minute, apoi se adauga rosiile curatate de coaja si taiate cubulete.
Se potriveste mancarea de sare, se adauga putin ulei si cimbru. Se mai da intr-un clocot si se ia oala de pe foc si se adauga mararul verde tocat marunt.