Clatite cu sparanghel si pancetta

Clatite cu sparanghel si pancetta

O garnitura neobisnuita dar plina de savoare, datorata gustului inconfundabil al sparanghelului calit in unt si al combinatiei dintre acesta si clatitele moi. Pregateste aceasta reteta prietenilor si vei starni admiratia tuturor.

Specificspaniol
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • lapte500 ml
  • ou2 bucati
  • patrunjel4 fire
  • sparanghel500 g
  • ulei de floarea-soarelui50 ml
  • unt50 g
  • sare1 praf
  • faina de grau250 g
  • pancetta250 g
Preparare

Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu laptele (250 ml). Cand sunt bine omogenizate, se toarna si faina in ploaie (200 gr), amestecand constant cu telul pentru a nu face cocolosi si se potriveste cu un praf de sare.

Se incinge o tigaie mica (diametrul de 10-12 cm) si se unge cu putin ulei. Se toarna cantitatea necesara de aluat (in functie de cat de groase vrem clatitele) cu ajutorul unui polonic, intr-o parte a tigaii, iar prin rotirea tigaii, se uniformizeaza aluatul pe toata suprafata ei. Se coc clatitele pe ambele parti.

Se spala bine sparanghelul si se pune la fiert 5-6 minute, apoi se taie in bucati medii si se caleste bine in unt.

Se toaca marunt patrunjelul si se pune peste restul de lapte (250 ml), la foc mic. Se adauga faina in ploaie (50 gr), omogenizand bine si se lasa pe foc pana sosul se ingroasa.

Se adauga sparanghelul, se amesteca bine si se lasa la racit. Cu acest amestec se umplu clatitele, iar deasupra se aseaza felii subtiri de pancetta.

Tips

Se servesc reci sau fierbinti, dupa preferinte.

Recomandari