Chiftelute vegetale

Chiftelute vegetale

Postul nu trebuie sa fie o corvoada pentru nimeni si de aceea este recomandat sa consumam preparate cat mai variate in aceasta perioada. Delicioase si simplu de pregatit, chiftelutele de legume sunt un deliciu pentru persoanele care tin post.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
ziua pacalelilor  post  
Ingrediente
  • cartof3 bucati
  • ceapa alba3 bucati
  • ciuperci300 g
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • marar1 legatura
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline1 lingura
  • cimbru0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • dovlecel1 bucata
  • faina1 lingura
Preparare

Cartofii, usturoiul, dovlecelul se dau pe razatoarea fina.

Ceapa, ciupercile, mararul si patrunjelul se toaca marunt.
Ceapa si ciupercile se calesc usor intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline.

Dupa ce s-au calit, se pun toate ingredientele intr-un bol si se adauga condimentele si o lingura de faina.

Se amesteca bine apoi, cu mana umezita, se formeaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Recomandari