Melanzane alla Parmigiana
Avem o propunere italiana de a servi vinetele. Gandeste-te la vinetele care te topesc in gura, prospetimea rosiilor si a busuiocului si gustul bogat al parmezanului. Preparatul este considerat un aperitiv si merge bine cu carne sau peste la gratar, dar chiar si cu paste.
Ingrediente
- rosii in bulion2 conserve
- branza mozzarella150 g
- ceapa alba1 bucata
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline0
- busuioc0 dupa gust
- oregano0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- vinete3 bucati
- parmezan200 g
- otet din vin rosu0
Preparare
Spala vinetele, lasa-le la uscat si taie-le pe lungime, in felii de 1 cm grosime.
Presara sare pe ele, pune-le pe gratar si lasa-le la copt cate 5 minute pe fiecare parte.
Intre timp, pune intr-o tigaie putin ulei de masline, adauga ceapa, usturoiul si oragano uscat si caleste-le timp de 10 minute. Adauga rosiile in bulion, amesteca compozitia si las-o la foc mic pentru 15 minute. Dupa ce sosul de rosii s-a redus, adauga sare, piper, un pic de otet de vin si busuiocul.
Pune intr-o tava un mic strat de sos de rosii, apoi parmezan, dupa care un strat de vinete. Repeta stratificarea pana cand se termina ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de sos, parmezan si mozzarella.
Baga tava in cuptor la 190°C pentru jumatate de ora, pana cand preparatul capata o culoarea aurie.
Aperitivul Melanzane alla Parmigiana se poate manca atat cald cat si rece.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"