Briose aperitiv cu broccoli

Briose aperitiv cu broccoli

Briosele cu broccoli sunt un aperitiv sanatos, perfect pentru o seara intre prieteni sau o mica petrecere. Se prepara rapid si rezultatul este unul spectaculos ca gust si colorit. Micile briose cu brocoli vor arata ca niste opere de arta.

Specificfrancez
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  1 martie  ziua femeii  onomastica  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • broccolli1 bucata
  • lapte12 cl
  • ou3 bucati
  • drojdie1 plic
  • ulei de masline6 cl
  • cascaval100 g
  • faina de grau150 g
Preparare

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Taiati 12 buchetele mici de broccoli asigurandu-va ca fiecare buchetel incape in forma de briosa fara a o depasi la inaltime.
Puneti apa la fiert cu putina sare si cand apa clocoteste puneti buchetelele de broccoli la fiert timp de 3 minute. Scoateti buchetelele intr-o strecuratoare si puneti-le rapid sub jet de apa rece.

Preparati aluatul astfel:

Amestecati intr-un castron faina, drojdia, oul, uleiul de masline, laptele, cascavalul ras, sare si piper pana la omogenizare.

Turnati aluatul obtinut in cele 12 forme de briosa astfel incat sa fie umplute pe doua sferturi.In fiecare forma de briosa infigeti cate un buchetel de broccoli si acoperiti cu restul de aluat, dar nu umpleti pana la refuz forma.

Dati la cuptor pentru 20-25 minute.

Recomandari