Frittata cu legume

Frittata cu legume

Aceasta placinta se mai numeste si Frittata. Este o omleta din bucataria italiana si poate fi savurata atat la micul dejun cat si la pranz. Reteta este una simpla, dar rezultatul este unul excelent. Omleta cu spanac, sparanghel si mazare este imbunatatita cu pasta de hummus si ierburile aromatice.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • mazare100 g
  • ou8 bucati
  • patrunjel0
  • spanac500 g
  • sparanghel1 legatura
  • ulei de masline2 lingurite
  • cimbru0
  • oregano0
  • iaurt2 lingurite
  • zeama de lamaie1 lingurita
  • hummus3 lingurite
Preparare

Spala spanacul si opareste-l. Scurge apa in exces. Opareste sparanghelul si mazarea pana cand se face verde aprins si fraged. Improaspateaza legumele cu apa rece. Taie sparanghelul in bucatele.

Incinge uleiul intr-o tigaie de teflon. Adauga ceapa si caleste-o la foc mediu pana cand devine aurie. Adauga ierburile si caleste-le pana cand se inmoaie. Aranjeaza legumele astfel incat sa fie distribuite uniform in tigaie.

Bate usor oaule cu zeama de lamaie, hummus-ul si iaurtul si toarna-le peste legume. Presara piper si sarea deasupra.

Lasa compozitia la foc mediu pana cand baza este coapta si pune-o pe un grill preincalzit, unde las-o sa se coaca.

Serveste impreuna cu o salata de spanac.

Recomandari