Tocanita-aperitiv cu vinete, ardei si rosii

Tocanita-aperitiv cu vinete, ardei si rosii

O reteta simpla de vinete cu ardei si rosii, ideala ca aperitiv in zilele calduroase de vara. Serveste tocanita rece pe felii de paine proaspata sau prajita si obtii un aperitiv gustos care va fi cu siguranta apreciat de toti cei ce-l vor gusta.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • patrunjel0 dupa gust
  • rosie1 kg
  • ulei de floarea-soarelui3 linguri
  • vanata3 bucati
  • marar0 dupa gust
  • usturoi uscat3 catei
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras6 bucati
Preparare

Vinele se taie in bucati si se oparesc. Dupa ce s-au oparit, se lasa la scurs. Rosiile, ardeii si ceapa se toaca in cubulete nu foarte marunte. Patrunjelul si mararul se toaca in schimb cat mai marunt. Usturoiul se curata si se taie felii subtiri.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se aseaza legumele in urmatoarea ordine: stratul de jos va fi de rosii, apoi ceapa, vinetele, ardeii grasi, usturoiul, mararul si patrunjelul. Deasupra se mai adauga un strat de rosii si se acopera cratita cu un capac.

Se lasa la foc mic pana cand legumele incep sa lase apa, iar apoi se mai adauga putin ulei. Trebuie sa aveti grija sa miscati cratita din cand in cand pentru a evita ca legumele sa se prinda de fundul vasului.

In final, se introduce cratita in cuptor, tot la foc mic si se lasa pana ce sosul scade definitiv. Se lasa sa se raceasca foarte bine inainte de a se servi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Povestea melcului meu...
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right