Gogosari in otet cu miere
Cred ca multa lume este de parere ca gogosarii sunt apreciati mai mult murati decat proaspeti. Nimeni nu rezista in fata unei farfurii cu deliciosii gogosari murati in otet cu miere, alternati cu bucati de conopida si morcovi.
Recomandat pentru Evenimente
craciunIngrediente
- zahar400 g
- miere250 g
- morcov3 bucati
- mustar0 boabe
- telina0 frunze
- sare125 g
- piper0 boabe
- conopida0
- hrean0 dupa gust
- dafin0 foi
- gogosar5 kg
- apa3 l
- otet1 l
Preparare
Se curata gogosarii, se spala si se scurg, cei frumosi se lasa intregi ceilalti se taie in patru sau opt bucati;
Se fierbe apa cu otetul, sarea, zaharul, mierea si mirodeniile, in ea se oparesc pe rand gogosarii, dupa care se scot si se racesc;
Se pun pe fundul borcanelor (de preferinta de 800 g cu capac) boabe de mustar, 3-4 bucatele de hrean, foi de dafin si boabe de piper, dupa care se aseaza gogosarii intregi cu gura in sus, umpluti cu bucati de gogosar, telina, hrean, morcovi sau conopida;
Intre gogosari se pun oricum morcovi si conopida, iar daca vrem sa incapa mai multi gogosari si sa ne fie mai usor taiem direct gogosarii in patru si ii inghesuim in borcane, alternati cu hrean, morcovi si conopida;
La sfarsit se pun pe deasupra frunze de telina si se toarna compozitia de apa cu otet, se lasa putin, se completeaza cu putin otet si se inchid cu capace sau celofan.
Tips
Daca gogosarii sunt proaspeti si frumosi ii putem umple cu boabe de struguri, conopida, arpagic, conopida, morcovi, telina si hrean, vor arata demential; Daca vrem sa fim sigure de reusita conservelor pentru ca nu avem camari racoroase sau pivnite, putem adauga la fiecare borcan cate 1/2 aspirina.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"the rest is still unwritten!"