Piure cu usturoi

Banalul piure de cartofi poate deveni foarte aromat daca il combini cu usturoi, cimbru si parmezan. Se poate consuma rece sau fierbinte, simplu sau ca garnitura pentru nenumarate feluri de mancare. Vei fi apreciata cu siguranta de catre toti invitatii.
Ingrediente
- branza parmezan4 linguri
- cartof1 kg
- unt50 g
- usturoi uscat1 capatana
- ulei de masline2 linguri
- cimbru1 lingurita
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- smantana4 linguri
- zeama de lamaie1 bucata
Preparare
Cartofii se fierb in apa cu sare, se zdrobesc, apoi se amesteca cu smantana si cu untul de masa.
Se toaca foarte marunt usturoiul si cimbrul si se prajesc in ulei de masline, apoi se pun in piure.
Se adauga zeama de lamaie, parmezanul ras, sare, piper si se amesteca bine.
Tips
Se poate consuma rece sau fierbinte.