Cartofi umpluti
Ii poti umple cu diferite amestecuri, insa nu uita niciodata de cascavalul ras deasupra si de uleiul de masline! Cartofii umpluti se servestc calzi cu smantana deasupra. Sunt deliciosi si pot servi drept garnitura pentru numeroase preparate.
Ingrediente
- cartof12 bucati
- ulei de masline0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- cascaval120 g
- kaizer200 g
- slanina60 g
- sunca presata60 g
- ceapa verde4 fire
- piper verde0 dupa gust
Preparare
Cartofii se spala bine, se pun la fiert cu coaja, iar cand au fiert se taie in jumatati, pe lung.
Se scobeste bine miezul cu ajutorul unei linguri speciale sau cu o lingurita, iar miezul se amesteca apoi cu sunca, slanina, kaizerul si ceapa verde, taiate marunt si calite putin in ulei incins..
Se umplu jumatatile de cartof cu amestecul obtinut, se rade cascaval deasupra, se stropesc cartofii cu putin ulei de masline si se da la cuptor 10 minute.
Tips
Se servestc calzi cu smantana deasupra.