Pasta de ciuperci cu boia

Pasta de ciuperci cu boia

Un aperitiv gustos si sanatos, pasta de ciuperci se poate folosi ca atare, pe toast prajit sau ca umplutura pentru un alt preparat faimos: oua umplute. Se poate consuma paine toast sau ca umplutura, fara ornare prealabila.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  botez  
Ingrediente
  • ciuperci700 g
  • lamaie1 bucata
  • ou3 bucati
  • ulei de masline150 ml
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • masline negre0 dupa gust
  • boia dulce1 lingurita
  • castravete acru1 bucata
  • ceapa verde1 fir
  • rosie cherry4 bucati
  • patrunjel verde0 dupa gust
Preparare

Ciupercile proaspete se curate de pielite si se pun la fiert in apa cu sare. Cele din conserva se scurg de zeama si se toaca marunt.

Castravetele in saramura si patrunjelul se toaca marunt si se pun peste ciuperci, intr-un castron mare.

Se asezoneaza cu sare, piper si putina zeama de lamaie, iar din restul de lamaie, uleiul, 2 galbenusuri crude si unul fiert se face o maioneza rapida care se pune si ea in castron.

Se amesteca bine toate ingredientele apoi la sfarsit cu ceapa verde tocata marunt.

Se pune pe un platou intins si se orneaza cu rosii cherry si masline fara samburi.

Tips

Se poate consuma pe toast prajit sau ca umplutura, fara ornare prealabila.

Recomandari