Piersici Amaretto
Un desert pentru pretentiosi care poate face deliciul unei mese festive sau la o aniversare intre prieteni. De Valentines Day vrem sa ne rasfatam cum se cuvine persoana iubita, asa ca cea mai mare dovada de iubire o reprezinta un preparat culinar special pentru ea! O reteta simpla si eleganta!
Ingrediente
- piersica1 conserva
- unt75 g
- ulei de masline1 lingura
- biscuiti100 g
- fulgi de migdale100 g
- lichior amaretto5 linguri
Preparare
Compotul trebuie sa contina piersicile taiat in jumatati si decojite. Se scurg de zeama si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu lingura de ulei de masline.
Biscuitii (Amarettino) se zdrobesc si se amesteca cu unt iar cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de piersica.
Peste umplutura se presara fulgi de migdale si se da vasul 5 minute la cuptor.
Tips
Amaretto se poate inlocui cu esenta de migdale.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"