Piersici Amaretto

Piersici Amaretto

Un desert pentru pretentiosi care poate face deliciul unei mese festive sau la o aniversare intre prieteni. De Valentines Day vrem sa ne rasfatam cum se cuvine persoana iubita, asa ca cea mai mare dovada de iubire o reprezinta un preparat culinar special pentru ea! O reteta simpla si eleganta!

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  dragobete  ziua femeii  
Ingrediente
  • piersica1 conserva
  • unt75 g
  • ulei de masline1 lingura
  • biscuiti100 g
  • fulgi de migdale100 g
  • lichior amaretto5 linguri
Preparare

Compotul trebuie sa contina piersicile taiat in jumatati si decojite. Se scurg de zeama si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu lingura de ulei de masline.

Biscuitii (Amarettino) se zdrobesc si se amesteca cu unt iar cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de piersica.

Peste umplutura se presara fulgi de migdale si se da vasul 5 minute la cuptor.

Tips

Amaretto se poate inlocui cu esenta de migdale.

Recomandari