Turtite de spanac si orez
Un aperitiv foarte hranitor, turtitele cu spanac pot fi consummate atat calde cat si reci, alaturi de un gratar de peste. Se pot servi alaturi de sos Marinara foarte rece. Mesele tale vor fi mult mai gostoase daca servesti acest aperitiv.
Recomandat pentru Evenimente
1 martieIngrediente
- branza mozzarella50 g
- ceapa alba2 bucati
- ou1 bucata
- spanac400 g
- ulei de floarea-soarelui0
- usturoi uscat2 catei
- sare0
- piper0 dupa gust
- orez1 ceasca
- parmezan100 g
- sos marinara1 ceasca
Preparare
Ceapa si usturoiul se curata, se toaca si se pun la prajit in ulei de masline.
Dupa 4-5 minute se adauga spanacul congelat, putina apa si se lasa la fiert 5 minute.
Se adauga orezul, inca putina apa si se lasa 20 minute la fiert, amestecand mereu
Se pune compozitia intr-un castron, se adauga oul, parmezanul, sare si piper si se formeaza mici turtite rotunde care se coc intr-o tava, la cuptor, pana se rumenesc.
Se scot de la cuptor, se presara mozzarella, piper si se maid au la cuptor inca 2-3 minute, pana se topeste mozzarella.
Tips
Se serveste alaturi de sos Marinara foarte rece.