Inele de ceapa
Un aperitiv deja clasic si foarte apreciat in intreaga lume, inelele de ceapa pot fi combinate la nesfarsit pentru un festin culinar de exceptie. Se servesc fierbinti, cu verdeata sau ceapa verde deasupra. Pofta buna!
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- bere1 cana
- ceapa alba4 bucati
- ulei de floarea-soarelui0
- sare1 praf
- piper0 dupa gust
- boia dulce2 lingurite
- faina1 cana
Preparare
Ceapa se curate de foi, se spala si se sterge cu un servet, apoi se taie transversal, sa ramana inelele intregi.
Intr-un castron larg se amesteca berea blonda, faina, boiaua sau praful de chilli, sare si piper, omogenizand foarte bine.
Se trec rondelele de ceapa prin acest amestec si se prajesc in ulei foarte incins, intr-un vas adanc, gen friteusa.
Se scot dupa ce devin aramii si se pun pe un servet absorbant.
Tips
Se servesc fierbinti, cu verdeata sau ceapa verde deasupra.