Rosii umplute Provencale
Un deliciu frantuzesc, racoros si gustos, rosiile Provencale reprezinta garnitura perfecta pentru masa de Craciun sau Sfantul Andrei. Rosiile umplute Provencale se servesc atat fierbinti cat si reci, ca garnitura. Pofta buna!
Ingrediente
- patrunjel4 linguri
- rosie8 bucati
- usturoi uscat4 catei
- ulei de masline4 linguri
- cimbru2 lingurite
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- zeama lamaie2 linguri
- faina6 linguri
- crutoane1 mana
Preparare
Rosiile se introduc pret de cateva secunde in apa fiarta, apoi se decojesc si se taie in jumatati.
Pulpa jumatatilor de rosie se scobeste si se pune intr-o tigaie, alaturi de uleiul de masline si usturoiul feliat.
Se adauga condimentele, cimbrul, verdeata, crutoanele maruntite, zeama de lamaie si se amesteca foarte bine.
Se umplu jumatatile de rosii cu acest amestec si se aseaza intr-o tava, in cuptorul incins, timp de 10 minute.
Tips
Se servesc atat fierbinti cat si reci, ca garnitura.