Retete paste

Ca si cum combinatia de cirese si ciocolata nu era suficient de delicioasa, elementul surpriza al acestei retete este siropul de amaretto, ce ii va da tartei un gust aparte. In lipsa lui, puteti folosi cu incredere o lingura de coniac, delicios in combinatie cu cirese si ciocolata.

Daca v-au mai ramas oua de la masa de Paste, avem pentru voi o reteta gustoasa si aromata, de primavara. Salata de oua cu leurda si ceapa verde este savuroasa si usoara, perfecta pentru dieta de dupa sarbatori.

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta Stufat de miel la tigaie a fost primita de la Pensiunea Select, Baile Herculane, (Banat).

De Paste, gateste-le celor dragi ceva special. In loc de obisnuitul drob de miel incearca o musaca delicioasa, cu influente marocane. Crusta speciala din iaurt cu menta si patrunjel merge de minune cu carnea grasa de miel, dulceaga si bine condimentata.

Mielul de Paste are o carne delicioasa care devine suculenta si aromata daca este gatita cum trebuie. Pulpa de miel cu ierburi aromatice este un preparat ideal pentru masa sarbatorilor pascale. Bucura-te de acest savuros preparat!

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de Russenart Communications.

Se apropie sarbatoarea Pastelui cu vreme calda numai buna de gratar. Intampina-ti prietenii in ziua de Inviere cu aceste frigarui delicioase in sos de menta si iaurt, alaturi de un pahar de vin rosu si vei avea parte de un adevarat festin culinar!

Iata o reteta de costite de miel la cuptor, cu sos de vin rosu. Este excelenta pentru ziua de Paste, in plus, cei dragi in mod sigur vor fi incantati de un asemenea preparat. Costitele de miel cu sos de vin pot fi servite simple sau cu o garnitura de legume.

De pe masa de Paste nu trebuie sa va lipseasca pasca traditionala. Aluatul pufos si umplutura de branza cu stafide vor fi cu siguranta pe placul tuturor. Pregatiti pasca din timp si taiati-o rece, exact in momentul in care o serviti.

Pentru ca se apropie Pastele Ortodox, am ales pentru voi o reteta inedita de drob din piept de curcan. Este un aperitv gustos pentru masa de Paste ce sigur va fi apreciat de invitati. Decoreaza-l dupa cum iti dicteaza imaginatia si savureaza-l!

Drobul de pui mozaic este o alternativa excelenta la drobul de miel. Va propunem pentru masa de Paste un preparat gustos si aspectuos care va fi cu siguranta pe placul tuturor. Impresioneaza-ti invitatii cu acest aperitiv deosebit!

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.

O salata simpla, care se prepara imediat si este si neasteptat de gustoasa. Va puteti baza pe ea in perioada posturilor mari de peste an, mai ales in cel al Pastelui, cand rosiile se gasesc mai usor in comert.

Un desert apetisant si aspectuos, prajitura Valurile Dunarii poate fi servita fie la mesele servite in familie, fie la ocazii speciale. Combinatia de crema de vanilie, visine si ciocolata ii va incanta chiar si pe cei mai mofturosi invitati.

Primavara vine cu pasi repezi si este momentul sa profitam de tot ceea ce ne ofera. Va propunem o reteta simpla, dar gustoasa, ideala pentru o detoxifiere de primavara. Spanacul este bogat in fier si astfel veti putea avea energie pentru intreaga zi.

Tarta cu spanac si broccoli este exact preparatul de care ai nevoie pentru detoxifierea de primavara. O pregatesti foarte rapid cu minim de efort si va face deliciul unei mese intre prieteni sau in familie, intr-un weekend la iarba verde.

Se apropie Mos Nicolae iar odata cu el se da startul sarbatorilor de iarna, este perioada cadourilor si a rasfaturilor, si ce poate fi mai bun decat un rasfat dulce, pe care sa-l savurezi alaturi de cei dragi? Noi te sfatuim sa incerci prajitura Szarah Bernath!

Preparatele din carne sunt nelipsite de pe mesee romanilor atat cand vine vorba de cate o sarbatoare dar si atunci cand luam masa in familie. Astazi va propunem o reteta de rulada din carne tocata, un preparat gustos dar care are si un aspect deosebit.

Nu-i asa ca din cand in cand vi se face pofta de cate o placinta cu branza de vaci si stafide exact ca cea pe care o pregateau bunicile noastre? Pentru astfel de momente iti oferim astazi reteta de placinta cu branza proaspata de vaci. Si tu poti prepara un desert de neuitat!

Placinta dobrogeana este specifica zonei de sud si nu lipseste de pe masa niciunei gospodine cu prilejul sarbatorilor de orice natura. Este foarte gustoasa si satioasa si se poate umple cu ravase haioase pentru invitati.