Rulada din carne tocata

Rulada din carne tocata

Preparatele din carne sunt nelipsite de pe mesee romanilor atat cand vine vorba de cate o sarbatoare dar si atunci cand luam masa in familie. Astazi va propunem o reteta de rulada din carne tocata, un preparat gustos dar care are si un aspect deosebit.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  craciun  mos nicolae  onomastica  paste  
Ingrediente
  • alune150 g
  • lapte1 ceasca
  • ou3 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de floarea-soarelui4 linguri
  • marar3 fire
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • paine4 felii
  • carne tocata700 g
Preparare

Carnea tocata se amesteca intr-un castron cu cele 4 felii de paine inmuiate in lapte, stoarse bine si trecute prin masina de tocat.

Se toaca cat mai marunt aproape toata legatura de patrunjel (se mai opresc cateva fire pentru decor) si se adauga si acesta in amestecul de carne, apoi se adauga si ouale, se condimenteaza cu sare si piper, si se amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Compozitia obtinuta se intinde pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei, din loc in loc se presara peste aceasta alunele prajite si se ruleaza cat mai strans.

Ruloul astfel obtinut se aseaza in tava unsa cu ulei si se introduc in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute.

La fimal, se scoate rulada din folie si se lasa la racit. Se taie felii numai dupa ce s-a racit.

Se decoreaza cu fire de marar si patrunjel.

Recomandari