Prajituri grecesti de Paste

Prajituri grecesti de Paste

Aceste prajituri se pregatesc si se servesc in perioada sarbatorilor de Paste in Grecia, fac parte din traditiile pascale alaturi de ouale rosii si sunt impartite prietenilor si familiei. Daca doriti sa aveti un Paste cu specific balcanic dar nu national, puteti incerca aceasta reteta si va veti

Specificgrecesc
Timp prepararerapid
Status
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • zahar250 ml
  • lapte125 ml
  • migdale0 dupa gust
  • ou3 bucati
  • vanilie1 plic
  • praf de copt1 plic
  • unt nesarat1 jumatate
  • faina450 g
Preparare

Crema de unt se amesteca cu zaharul, apoi se adauga alternant laptele si faina urmate de ingredientele care mai raman in afara albusul de ou batut si migdalele.

Framanta aluatul pana obtii unul omogen de textura moale.

Portioneaza aluatul in fasii lungi de 40 cm, impacheteaza-le pe jumatate, apoi impleteste-l pentru a forma un covrig; lipeste-le captele folosind putina apa si presandu-le.

Pune prajiturile in tava pe o hartie de pergament pentru gatit; unge-le cu albusul de ou, si presara peste ele migdalele maruntite.

Baga-le in cuptor pentru 16-18 minute la o temperatura 180 grade C.

Recomandari