Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Nu-i asa ca din cand in cand vi se face pofta de cate o placinta cu branza de vaci si stafide exact ca cea pe care o pregateau bunicile noastre? Pentru astfel de momente iti oferim astazi reteta de placinta cu branza proaspata de vaci. Si tu poti prepara un desert de neuitat!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar200 g
  • lapte1 pahar
  • ou8 bucati
  • drojdie1 cub
  • zahar vanilat1 plic
  • stafide100 g
  • esenta de vanilie1 fiola
  • branza de vaci1 kg
  • faina0 dupa gust
Preparare

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora. (poza 1)

Se bat 2 oua cu 100 gr zahar,se adauga laptele caldut,maiaua dospita si se amesteca bine .se adauga faina si se framanta bine. (poza 2)

Se lasa aluatul la caldura pana isi dubleaza volumul. (poza 3)

In timp ce aluatul sta la crescut facem umplutura de branza:Se amesteca branza cu sase oua.Se adauga 100 gr zahar ,un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie -dr Oetker (80 gr) ,vanilia(eu am folosit bourbon vanilie de la dr otker) si stafidele.Se amesteca bine. (poza 4)

Se ia o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul si se aseaza deasupra compozitie de branza.Se ruleaza si se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. (poza 5)

Dupa am pus sulurile de placinta,se mai lasa sa creasca inca 30-40 minute Apoi le ungem deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. (poza 6)

Se da la cuptorul preincalzit si se coace aproximativ o ora la foc potrivit. (poza 7)

Se poate servi atat calda cat si rece.Daca doriti sa o serviti musafirilor va recomand sa o lasati sa se raceasca apoi sa taiati . (poza 8)



Placinta cu branza proaspata de vaci de la www.caietulcuretete.com

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari