Prajitura Valurile Dunarii

Un desert apetisant si aspectuos, prajitura Valurile Dunarii poate fi servita fie la mesele servite in familie, fie la ocazii speciale. Combinatia de crema de vanilie, visine si ciocolata ii va incanta chiar si pe cei mai mofturosi invitati.
Ingrediente
- cacao1 lingura
- lapte550 ml
- ou4 bucati
- ulei de floarea-soarelui150 ml
- visine200 g
- zahar tos250 g
- praf de copt1 plic
- esenta de vanilie0 dupa gust
- faina350 g
- frisca lichida300 ml
- budinca1 plic
- intaritor pentru frisca1 plic
- ciocolata amaruie100 g
Preparare
Ingrediente pe categorii:
- pentru blat:
4 oua
150 gr zahar
350 gr faina
150 ml lapte
150 ml ulei
1 plic praf copt
1 lingura cacao
200 gr visine
- pentru crema:
400 ml lapte
1 plic budinca vanilie
200 ml frisca lichida
1 plic intaritor frisca
3 linguri zahar
esenta vanilie
- pentru glazura:
100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul iar la final incorporam faina si praful de copt.
Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba.(poza 1)
Turnam deasupra compozitia cu cacao. (poza 2)
Lasam visinile la scurs si apoi le repartizam uniform pe toata suprafata prajiturii.(poza 3)
Dam la cuptor la foc mediu. (poza 4)
Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca si amestecam din cand in cand ca sa nu formeze crusta. (poza 5)
Batem frisca cu pliculetul de intaritor pana se ingroasa si o adaugam in budinca de vanilie rece. Omogenizam.
Reteta clasica a acestei prajituri este cu unt nu cu frisca, mie insa mi s-a parut mult mai buna asa. (poza 6)
Intindem crema peste prajitura rece si nivelam. (poza 7)
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam, lasam sa se racoreasca putin si intindem peste crema.Cu ajutorul unei furculite trasam valuri pe intreaga suprafata. (poza 8)
Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora iar apoi o taiati cuburi cu un cutit bine ascutit pe care il trecem de fiecare data prin apa fierbinte. (poza 9)
Prajitura Valurile Dunarii de la CAIETUL CU RETETE
Credit foto: www.caietulcuretete.com