Fursecuri semiluna cu gem
Au un gust minunat si se pot servi oricand invitatilor la masa de Sfantul Andrei!
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- zahar50 g
- nuci100 g
- ou2 bucati
- unt250 g
- sare0 dupa gust
- apa4 linguri
- faina350 g
- ciocolata alba50 g
- gem de capsune150 g
Preparare
Intr-un vas se pune faina, untul, zaharul si sarea, se amesteca bine pana devine o coca care se sfarama usor..
Se adauga cele doua galbenusuri de ou, amestecand bine.
Se formeaza o foaie care se intinde uniform, apoi se lasa la rece 1 ora.
Aluatul obtinut se taie cu ajutorul unei guri de pahar, in cercuri.
Se amesteca gemul de capsuni cu ciocolata rasa si cu nucile si se pune cate o lingurita din amestec pe fiecare cerc de aluat, apoi se pliaza pana ia forma de semiluna si se lipesc marginile.
Se coc fursecurile la cuptor maxim 20 de minute, apoi se servesc.
Tips
Se servesc reci sau fierbinti, simple sau muiate in ciocolata topita..