Retete paste

Pasca moldoveneasca cu cas
Pasca moldoveneasca cu cas

Pasca moldoveneasca cu cas este o reteta savuroasa de pasca pentru sarbatorile de Paste. Aceasta pasca moldoveneasca cu cas foloseste ingrediente speciale si anume celebrul si deliciosul cas moldovenesc. Pasca moldoveneasca cu cas merita impartita cu prietenii si familia si stropita de un pahar de

Pasca cu branza sarata
Pasca cu branza sarata

Pentru o masa de Paste foarte reusita va recomandam o pasca speciala si anume pasca cu branza sarata. Aceasta pasca cu branza sarata va da un plus de savoare acestei sarbatori. Cremoasa, apetisanta si mai picanta pasca cu branza sarata va merge excelent cu o cana de vin.

Pasca minune
Pasca minune

Nu se poate concepe masa de Paste fara pasca si oua rosii pe masa, iar o reteta in plus precum pasca minune, va imbogati masa de Inviere. Savuroasa pasca minune cu arome parfumate va spori atmosfera de sarbatoare sfanta si de tihna a acestor zile. Pasca minune va fi sigur impartasita cu placere de

Budinca Mammi
Budinca Mammi

O specialitate finlandeza de Paste foarte apreciata este budinca "Mammi", cu gust de malt, coapta in cuptor. Cel mai vechi si, fara indoiala, cel mai neobisnuit preparat cu ocazia Pastelui este acest "Mammi", un pasat facut din apa si malt de secara indulcit. Acesta este copt la foc mic in

Tort Scufita Rosie
Tort Scufita Rosie

Acest tort Scufita Rosie este o adevarata bucurie pentru copii, mai ales atunci cand este sarbatoare. Cu acest tort Scufita rosie vom face o placere mare tuturor copiilor de Paste, iar in plus acest tort scufita rosie va fi foarte apreciat precum toate torturile pe baza de fructe.

Oua de ciocolata
Oua de ciocolata

Oua de ciocolata sunt un desert de mare efect pentru noaptea de Inviere. Si asta pentru ca iepurasul le va aduce copiilor aceste oua de ciocolata pline cu surprize, spre marea bucurie a celor mici. Aceste oua de ciocolata sunt deserturile preferate dintotdeauna de copii.

Iepurasi din cozonac
Iepurasi din cozonac

Din categoria bucurii de Paste pentru copii va oferim o reteta de iepurasi din cozonac. Acesti iepurasi din cozonac ii vor face fericiti pe copii iar prepararea lor este simpla si nu foarte laborioasa. Va veti distra eventual cu copii si nepotii pe care ii puteti implica in prepararea acestor

Mielut de Paste
Mielut de Paste

Una din prajiturile fanteziste si in spiritul Pastelui este prajitura mielut de Paste. Mielut de Paste este usor de facut, singura problema este sa gasiti forme de prajitura speciale, in forma de miel. Acest mielut de Paste va fi o surpriza placuta pentru cei mici si va crea o atmosfera placuta si

Colaci de Paste
Colaci de Paste

Unul din obiceiurile culinare traditionale de Paste este facutul de colaci de Paste. Acesti colaci de Paste sunt dusi apoi de gospodine la biserica si sfintiti la slujba de inviere. Apoi din acesti colaci de Paste se vor impartasi toti participantii la masa de Inviere, pentru a fi sanatosi si a le

Cozonac Trandafir II
Cozonac Trandafir II

Toata lumea vrea sa se pregateasca de Paste bucate delicioase si cum oprice idee si reteta este binevenita va oferim reteta de Cozonac Trandafir II. Cozonac Trandafir II este o alta varianta delicioasa de cozonac Trandafir.

Cozonac Trandafir
Cozonac Trandafir

Daca vrei sa dai dovada de maiestrie in bucatarie, prepara pentru Paste acest cozonac Trandafir special. Chiar daca masa de Paste va fi una copioasa, cu siguranta invitatii nu vor refuza o felie din acest cozonac pufos.

Placinta cu carne de miel
Placinta cu carne de miel

Nimic mai potrivit sa incepeti noaptea de inviere cu placinta cu carne de miel. Aceasta placinta cu carne de miel se serveste ca aperitiv la meniul de Paste. Placinta cu carne de miel se prepara inainte de a pleca la slujba de inviere si va va astepta calda in cuptor.

Miel la tava
Miel la tava

Pentru un meniu traditional pentru masa de Paste va recomandam reteta de miel la tava, pentru ca nu putem sa concepem masa de Paste fara delicatese din carne de miel. Acest miel la tava este preparat in spiritul conform caruie e pacat sa tai mielul Domnului bucati. Pentru prepararea acestui

Miel umplut
Miel umplut

Masa de Paste este de neconceput fara delicatese din carne de miel, de aceea va recomandam reteta de miel umplut. Acest miel umplut este un adevarat rafinament culinar, care va incanta invitatii sau familia.

Picioare de miel umplute
Picioare de miel umplute

Picioare de miel umplute este o reteta de Paste care se prepara foarte simplu si se pregateste repede. La aceste picioare de miel umplute se folosesc foarte putine ingrediente, dar toti cei care au gustat-o au fost de acord ca este un preparat delicios. Ca sa fii sigura ca este pe placul tuturor

Budinca din carne de miel
Budinca din carne de miel

Din categoria retetelor super savuroase de Paste va oferim reteta de budinca din carne de miel. Budinca din carne de miel este un adevarat deliciu pentru gurmanzi. Secretul acestei retete de budinca din carne de miel este carnea de miel combinata cu ciupercile savuroase si cu aroma delicata de

Frigarui de miel
Frigarui de miel

Daca este frumos afara si vreti sa va petreceti a doaua zi de Paste in aer liber, va oferim o reteta inedita de frigarui de miel, foarte usor de pregatit la iarba verde. Cu aceste frigarui de miel sarbatoarea de Paste va avea un aer mai putin scortos iar delicioasele preparate cu miresme

Berbec cu fasole boabe
Berbec cu fasole boabe

Berbec cu fasole boabe este un deliciu de mancare picanta, potrivit su pentru o masa de Paste. Acest berbec cu fasole boabe este deosebit de delicios in aceasta combinatie pe placul oricarui gurmand. Berbec cu fasole boabe este un preparat savuros pe care il putem pregati si in alte ocazii.

Stufat de miel cu ceapa si usturoi
Stufat de miel cu ceapa si usturoi

Stufat de miel cu ceapa si usturoi este o reteta putin diferita fata de stufatul traditional, dar la fel de gustoasa. Acest stufat de miel cu ceapa si usturoi se poate consuma si rece, este racoritor si satios. Langa acest stufat de miel cu ceapa si usturoi putem face si o mamaliga, va fi o

Stufat de miel II
Stufat de miel II

Una din cele mai populare mancaruri de pasti este stufat de miel. Bazat pe carne de miel si trufandale de primavara gen ceapa si usturoi verde, acest stufat de miel este plin de gust si savoare. Exista multe variante de stufat de miel, in functie de ingrediente si de modul de prepararea si toate

Recomandari