Cozonac Trandafir II

Cozonac Trandafir II

Toata lumea vrea sa se pregateasca de Paste bucate delicioase si cum oprice idee si reteta este binevenita va oferim reteta de Cozonac Trandafir II. Cozonac Trandafir II este o alta varianta delicioasa de cozonac Trandafir.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  paste  
Ingrediente
  • zahar150 g
  • lapte1 pahar
  • ou2 bucati
  • unt150 g
  • drojdie30 g
  • sare2 g
  • rom0 dupa gust
  • esenta de vanilie0 dupa gust
  • faina500 g
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
Preparare

Se amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celalalte elemente. Se framanta un aluat, care se lasa la crescut 1 1/2 ora;

Se freaca separat 100 g unt cu 100 g zahar pana devine spuma;

Pe planseta presarata cu faina, se intinde aluatul, intr-o foaie groasa de 2 cm. Pe deasupra se pune untul frecat cu zaharul, apoi se strange foaia, formind un rulou, care se taie in 9 bucati;

Se procedeaza in continuare ca la reteta de: Cozonac Trandafir;

Cand cozonacul este gata, se toarna deasupra o ceasca de lapte clocotit, indulcit cu 3 linguri de zahar. Se mai tine in cuptor 5-10 minute.

Tips

Putem presara pe deasupra acestui cozonac Trandafir, nuci sau alune fin tocate.

Recomandari