Mielut de Paste

Mielut de Paste

Una din prajiturile fanteziste si in spiritul Pastelui este prajitura mielut de Paste. Mielut de Paste este usor de facut, singura problema este sa gasiti forme de prajitura speciale, in forma de miel. Acest mielut de Paste va fi o surpriza placuta pentru cei mici si va crea o atmosfera placuta si

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  revelion  paste  
Ingrediente
  • zahar125 g
  • migdale150 g
  • morcov3 bucati
  • ou3 bucati
  • unt1 lingura
  • sare0 dupa gust
  • praf de copt2 lingurite
  • suc de lamaie2 linguri
  • faina100 g
  • coaja rasa de lamaie1 lingura
Preparare

Se unge forma speciala de miel cu unt si se tapeteaza cu faina;

Se bat galbenusurile cu zahar, se adauga coaja de lamaie si migdalele tocate si amestecate cu faina. Se adauga praful de copt si morcovii rasi;

Separat se bat albusurile cu sare dupa care se incorporeaza in compozitie;

Se pune aluatul in forma, se niveleaza, se aseaza forma pe o tava in cuptor pentru cca 40 minute;

Cand considerati ca este gata, se scoate, se lasa sa se raceasca in forma;

Se scoate se pudreaza cu zahar pudra si se decoreaza dupa fantezie, pentru ochi se folosesc seminte.

Tips

Puteti inlocui migdalele cu nuci sau alune si puteti sa-l decorati cu ciocolata alba topita in bain-marie.

Recomandari