Colaci de Paste
Unul din obiceiurile culinare traditionale de Paste este facutul de colaci de Paste. Acesti colaci de Paste sunt dusi apoi de gospodine la biserica si sfintiti la slujba de inviere. Apoi din acesti colaci de Paste se vor impartasi toti participantii la masa de Inviere, pentru a fi sanatosi si a le
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- zahar1 lingurita
- ulei de floarea-soarelui125 ml
- drojdie100 g
- faina2 kg
Preparare
Drojdia se desface intr-o ceasca cu apa calda si putina faina;
Se cerne faina movilita, in mijlocul movilitei se face loc pentru zahar, drojdie si ulei, apa se adauga cat sa iasa un aluat vartos;
Se framanta aluatul cam o jumatate de ora, iar dospitul o ora;
Se bate coca cu maiul cateva minute, inainte de a o pune la cuptor, sa se sparga basicile;
Se intinde funie aluatul, se-mpleteste cerc, se presara faina in tavi si se potrivesc colacii;
Se lasa sa mai dospeasca nitel, sa umple tavile;
In cuptorul incins si cu foc potrivit stau cam o ora, sa prinda coaja.