Budinca din carne de miel

Budinca din carne de miel

Din categoria retetelor super savuroase de Paste va oferim reteta de budinca din carne de miel. Budinca din carne de miel este un adevarat deliciu pentru gurmanzi. Secretul acestei retete de budinca din carne de miel este carnea de miel combinata cu ciupercile savuroase si cu aroma delicata de

Specificbulgaresc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  paste  
Ingrediente
  • ciuperci100 g
  • lapte80 ml
  • ou5 bucati
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • smantana2 linguri
  • paine100 g
  • bulion3 linguri
  • carne de porc150 g
  • boia dulce0 dupa gust
  • carne de miel400 g
  • branza de vaci2 linguri
  • verdeata0 dupa gust
Preparare

Se pun la fiert 4 oua si se lasa sa fiarba 10 min, sa fie tari;

Intre timp se taie carnea bucatele mici si se amesteca bine cu sare, boia, piper, 1 ou crud, painea inmuiata in lapte si ciupercile si verdeata tocate;

Compozitia se pune intr-o cratita unsa cu grasime si se lasa in cuptor aproximativ 40 minute;

Ouale fierte se taie in felii, se aranjeaza pe deasupra budincii cand aceasta este aproape gata;

Din smantana, bulion si branza rasa se pregateste un sos picant pe care il turnam deasupra budincii. Se mai lasa cratita 10 minte in cuptor, sa se formeze o crusta deasupra mancarii.

Tips

In loc de carne de miel se poate folosi carne de berbec sau de oaie, caz in care folosim mai multe condimente; Se serveste fierbinte cu salata verde sau cu muraturi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right