Pasca minune

Nu se poate concepe masa de Paste fara pasca si oua rosii pe masa, iar o reteta in plus precum pasca minune, va imbogati masa de Inviere. Savuroasa pasca minune cu arome parfumate va spori atmosfera de sarbatoare sfanta si de tihna a acestor zile. Pasca minune va fi sigur impartasita cu placere de
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- zahar300 g
- gris250 g
- ou6 bucati
- sare1 praf
- smantana250 g
- stafide500 g
- esenta migdale0 dupa gust
- esenta de vanilie0 dupa gust
- branza de vaci2 kg
- coaja rasa de portocala0 dupa gust
- aluat de cozonac200 g
Preparare
Se freaca branza, smantana, zaharul si ouale cu mixerul pana devine o crema. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca.
Se intinde o foaie foarte subtire de aluat de cozonac si se imbraca cu ea o tava unsa si tapetata, lasind usor aluatul sa cada peste margini.
Se aseaza cu grija crema de branza, dupa care marginile de aluat se ruleaza spre interior pentru a forma marginea pastii;
Se unge cu ou batut si se presara stafide. Se lasa la cuptor 45 de min la foc potrivit.
Tips
Este bine sa lucram cu faina de calitate, iar atunci cand adaugam zaharul sa reducem sau crestem cantitatea dupa gust.