Budinca Mammi

Budinca Mammi

O specialitate finlandeza de Paste foarte apreciata este budinca "Mammi", cu gust de malt, coapta in cuptor. Cel mai vechi si, fara indoiala, cel mai neobisnuit preparat cu ocazia Pastelui este acest "Mammi", un pasat facut din apa si malt de secara indulcit. Acesta este copt la foc mic in

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • sare5 g
  • scortisoara2 lingurite
  • apa5 l
  • coaja rasa de portocala2 lingurite
  • malt500 g
  • faina de secara1500 g
Preparare

Puneti aproximativ 2 litri de apa fiarta intr-un castron mare. Amestecati 250 grame malt cu 1.5 kg faina de secara si puneti-le in apa fiarta. Stropiti suprafata cu faina de secara si acoperiti castronul bine si lasati-l deoparte pentru o ora sau doua.

Adaugati restul de apa fiarta, restul de malt si ceva faina de secara. Amestecati bine, repetati operatiunea si mai lasati deoparte inca o ora. Puteti repeta pana totul este bine amestecat.

Amestecati cu o lingura pana se raceste amestecul si adaugati scortisoara, sarea si coaja de lamaie rasa.

Puneti amestecul in recipientele de forma patrata, pline de treisferturi cu compozitie (va creste la copt). Presarati pe deasupra zahar si coaceti la 150 grade C timp de aproximativ 3 ore.

Budinca "Mammi" se serveste dupa cateva zile, timp in care este pastrata intr-un loc racoros.

Tips

Se serveste rece, cu zahar si cu lapte sau frisca.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Asa e ea.
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right