Miel la tava

Miel la tava

Pentru un meniu traditional pentru masa de Paste va recomandam reteta de miel la tava, pentru ca nu putem sa concepem masa de Paste fara delicatese din carne de miel. Acest miel la tava este preparat in spiritul conform caruie e pacat sa tai mielul Domnului bucati. Pentru prepararea acestui

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  revelion  paste  
Ingrediente
  • miel1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui200 ml
  • unt200 g
  • vin alb2 pahare
  • usturoi uscat1 capatana
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • usturoi verde6 legaturi
Preparare

Se piseaza usturoiul vechi si se impletesc coronitele de usturoi verde;

Mielul nu se spala, se sterge doar cu o tesatura uscata pe din afara, pe
dinauntru se curata cu un servet udat in apa cu otet;

Se freaca carnea intens cu sare, usturoi si piper, apoi cu ulei;

Se aseaza tava cu unt si ulei in cuptorul incins, cand sfaraie grasimea, se potriveste mielul cu spinarea in sus;

Se înteteste focul, se unge cat de des cu grasime carnea, pana prinde crusta si culoare;

Se domoleste focul, acum coaja s-a format, se toarna vinul peste carne si se lasa vreun ceas in cuptor, timp in care se unge friptura cu tot ce e prin tava si cu cata apa cere pana intra usor furculita;

Se presara usturoiul peste carne si sos, se impodobeste mielul cu coronitele de usturoi verde si-l mai lasam inca zece minute in cuptor.

Recomandari