Placinta cu carne de miel

Placinta cu carne de miel

Nimic mai potrivit sa incepeti noaptea de inviere cu placinta cu carne de miel. Aceasta placinta cu carne de miel se serveste ca aperitiv la meniul de Paste. Placinta cu carne de miel se prepara inainte de a pleca la slujba de inviere si va va astepta calda in cuptor.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • ou4 bucati
  • vin alb1 pahar
  • marar1 legatura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • iaurt2 linguri
  • carne de miel500 g
  • apa0 dupa gust
  • faina500 g
  • ceapa verde3 legaturi
Preparare

Se curata ceapa verde si se taie bucatele mici, apoi se toaca carnea si ambele se puneti in tigaie in ulei si apa in parti egale si se lasa sa se inabuse;

Se adauga vinul, piperul, sarea si mararul tocat si se lasa pe foc pana cand se inmoaie ceapa si se face carnea;

Intre timp se pregatesc foile de placinta, se amesteca ouale cu faina si putina sare, adaugand cate putina apa pana cand se obtine un aluat care se intinde cu sucitorul ca sa formeze o foaie subtire de placinta;

Se intinde prima foaie de placinta in tava de cuptor unsa cu unt, deasupra se pune tocatura de carne si ceapa, iar peste aceasta cealalta foaie de placinta, pe care se unge cu unt;

Peste toate acestea, se toarna zeama in care s-a inabusit carnea si ceapa, iar deasupra putin iaurt si se da tava la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.

Tips

Placinta cu carne de miel se cere stropita din belsug cu vin rosu demisec, dar merge si cu un vin alb sec, daca va place mai mult.

Recomandari