Stufat de miel II

Stufat de miel II

Una din cele mai populare mancaruri de pasti este stufat de miel. Bazat pe carne de miel si trufandale de primavara gen ceapa si usturoi verde, acest stufat de miel este plin de gust si savoare. Exista multe variante de stufat de miel, in functie de ingrediente si de modul de prepararea si toate

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • sare0 dupa gust
  • bulion1 lingura
  • bors1 pahar
  • carne de miel750 g
  • usturoi verde20 fire
  • faina1 lingurita
  • ceapa verde40 fire
  • untura2 linguri
Preparare

Se taie carnea de miel in bucati potrivite si se prajesc cu o lingura de grasime;

Se oparesc firele de ceapa si usturoi verde si se innoada fiecare fir in forma de opt;

Se prajesc usor in putina untura, fara sa se ingalbeneasca. Se pun in cratita cu carne, se adauga un praf de faina, un pahar de bors fiert limpezit si indoit cu apa sau 2 linguri de otet, sare si bulion de rosii. Dupa ce a inceput sa fiarba se da la cuptor si se lasa sa fiarba innabusit pana cand scade cat trebuie.

Tips

Mai putin aspectuoasa, dar la fel de gustoasa se poate face mancarea taind ceapa si usturoiul in bucatele, in loc sa fie innodate.

Recomandari