Sos alb cu vin

Sos alb cu vin

Un sos perfect pentru preparatele din peste, unde vinul alb se amesteca cu supa de peste intr-un festin de arome.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  valentine`s day  1 martie  
Ingrediente
  • lamaie2 felii
  • ou2 bucati
  • unt75 g
  • vin alb50 ml
  • sare0
  • piper0
  • faina2 linguri
  • supa de peste400 ml
Preparare

Intr-un vas adanc se pune untul si se lasa pe foc pana se topeste, apoi se toarna faina in ploaie si se omogenizeaza fara cocoloase.

Dupa 2-3 minute se pune supa de peste, sare si piper alb si se lasa la foc mic 15 minute.

Intr-un castron mic se amesteca galbenusurile oualelor cu vinul alb sec si cu zeama stoarsa din cele 2 felii de lamaie si amestecul se pune in vasul de pe foc.

Dupa 3-4 minute se stinge focul, se potriveste de sare si piper din nou si se lasa la racit.

Tips

Se serveste cu peste la gratar sau file de peste sote.

Recomandari