Sos alb cu vin

Sos alb cu vin

Un sos perfect pentru preparatele din peste, unde vinul alb se amesteca cu supa de peste intr-un festin de arome.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  valentine`s day  1 martie  
Ingrediente
  • lamaie2 felii
  • ou2 bucati
  • unt75 g
  • vin alb50 ml
  • sare0
  • piper0
  • faina2 linguri
  • supa de peste400 ml
Preparare

Intr-un vas adanc se pune untul si se lasa pe foc pana se topeste, apoi se toarna faina in ploaie si se omogenizeaza fara cocoloase.

Dupa 2-3 minute se pune supa de peste, sare si piper alb si se lasa la foc mic 15 minute.

Intr-un castron mic se amesteca galbenusurile oualelor cu vinul alb sec si cu zeama stoarsa din cele 2 felii de lamaie si amestecul se pune in vasul de pe foc.

Dupa 3-4 minute se stinge focul, se potriveste de sare si piper din nou si se lasa la racit.

Tips

Se serveste cu peste la gratar sau file de peste sote.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Vlad
  • person

    "cuvintele frumoase incanta prostii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right