Sos alb cu vin

Un sos perfect pentru preparatele din peste, unde vinul alb se amesteca cu supa de peste intr-un festin de arome.
Ingrediente
- lamaie2 felii
- ou2 bucati
- unt75 g
- vin alb50 ml
- sare0
- piper0
- faina2 linguri
- supa de peste400 ml
Preparare
Intr-un vas adanc se pune untul si se lasa pe foc pana se topeste, apoi se toarna faina in ploaie si se omogenizeaza fara cocoloase.
Dupa 2-3 minute se pune supa de peste, sare si piper alb si se lasa la foc mic 15 minute.
Intr-un castron mic se amesteca galbenusurile oualelor cu vinul alb sec si cu zeama stoarsa din cele 2 felii de lamaie si amestecul se pune in vasul de pe foc.
Dupa 3-4 minute se stinge focul, se potriveste de sare si piper din nou si se lasa la racit.
Tips
Se serveste cu peste la gratar sau file de peste sote.