Tocanita de legume pentru iarna

Tocanita de legume pentru iarna

Tocanita de legume pentru iarna - Daca vreti sa aveti mai mult timp pentru voi in timpul iernii si sa scapati de statul la cratita, va propunem aceasta reteta apetisanta de tocanita de legume pentru iarna.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar2 pahare
  • morcov3 kg
  • patrunjel2 legaturi
  • rosie3 kg
  • ulei de floarea-soarelui1 pahar
  • dovlecel2 kg
  • otet150 ml
  • ardei rosu3 kg
  • sare grunjoasa3 linguri
Preparare

Rosiile se trec prin separator;

Morcovii se dau prin razatoare;

Ardeii se taie in fasii subtiri;

Dovlecei se taie in rondele;

Toate ingredientele, cu exceptia patrunjelului, se pun intr-o cratita, se fierb timp de 30-40 de minute. Cu cateva minute inainte sa se ia cratita de pe foc, se adauga patrunjelul tocat fin;

Se toarna continutul fierbinte in borcane sterilizate si se inchid ermetic imediat;

Se introduce o lingura sau furculita in borcan inainte de a turna continutul fierbinte sau se invelesc intr-un material umed, pentru a evita plesnirea borcanelor.

Tips

Se pot folosi 1 kg de dovlecei si 1 kg de vinete, in loc de 2 kg de dovlecei.

Recomandari