Vinete in sos caramel
Vinete in sos caramel - Aroma, gust si energie! Aceste vinete in sos caramel, vor fi pe gustul tuturor, servite simplu sau cu garnitura preferata.
Ingrediente
- miere4 linguri
- usturoi uscat3 catei
- vinete500 g
- coriandru2 lingurite
- apa50 ml
Preparare
Cum se prepara sosul de caramel:
Se taie vinetele in doua, pe lungime, se sareaza si se lasa o ora;
Se taie usturoiul marunt, se caleste in ulei si se aseaza pe o farfurie;
Se amesteca sucul de lamaie cu apa si miere, si se da un clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-7 minute, adaugand la sfarsitul fierberii, chilli, usturoi si coriandru;
Se storc bine vinetele, se clatesc cu apa rece si se usuca bine;
Vinetele, se prajesc pe ambele parti si se sareaza;
Se pun in tigaia cu sos caramelizat, se amesteca si se lasa sa fiarba cca 2-3 min;
Se aseaza vinetele pe o farfurie, se toarna sosul deasupra, se presara verdeata si se tin la rece aprox. o ora.
Tips
Se servesc reci.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"