Vinete in sos caramel

Vinete in sos caramel

Vinete in sos caramel - Aroma, gust si energie! Aceste vinete in sos caramel, vor fi pe gustul tuturor, servite simplu sau cu garnitura preferata.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • miere4 linguri
  • usturoi uscat3 catei
  • vinete500 g
  • coriandru2 lingurite
  • apa50 ml
Preparare

Cum se prepara sosul de caramel:

Se taie vinetele in doua, pe lungime, se sareaza si se lasa o ora;

Se taie usturoiul marunt, se caleste in ulei si se aseaza pe o farfurie;

Se amesteca sucul de lamaie cu apa si miere, si se da un clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-7 minute, adaugand la sfarsitul fierberii, chilli, usturoi si coriandru;

Se storc bine vinetele, se clatesc cu apa rece si se usuca bine;

Vinetele, se prajesc pe ambele parti si se sareaza;

Se pun in tigaia cu sos caramelizat, se amesteca si se lasa sa fiarba cca 2-3 min;

Se aseaza vinetele pe o farfurie, se toarna sosul deasupra, se presara verdeata si se tin la rece aprox. o ora.

Tips

Se servesc reci.

Recomandari