Berbec cu fasole boabe

Berbec cu fasole boabe este un deliciu de mancare picanta, potrivit su pentru o masa de Paste. Acest berbec cu fasole boabe este deosebit de delicios in aceasta combinatie pe placul oricarui gurmand. Berbec cu fasole boabe este un preparat savuros pe care il putem pregati si in alte ocazii.
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- ulei de floarea-soarelui3 linguri
- usturoi uscat5 catei
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- bulion2 linguri
- slanina100 g
- fasole boabe300 g
- dafin2 foi
- carne de berbec1 kg
Preparare
Fasolea se spala in cateva ape si se pune la fiert cu apa rece;
Intre timp carnea se spala bine, se opareste cu apa clocotita, dupa care se mai spala in 2-3 ape reci;
Se lasa putin sa se zvante, se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi si se sareaza. Se lasa sa stea aproximativ 30 minute dupa care se pune in untdelemnul fierbinte si se prajeste pe toate partile;
Cand carnea este bine rumenita, se adauga putina apa fierbinte si se inabusa acoperind vasul cu un capac;
Dupa ce este gata carnea se scoate si se taie in felii. In sosul ramas se pune bulionul, foile de dafin, piperul, fasolea fiarta si deasupra bucatile de carne. Se da la cuptor 10-15 minute sa scada sosul.
Tips
Se poate servi cu salata de cruditati, salata verde si vin rosu alaturi.