Salata toscana cu rosii, busuioc si crutoane

Salata toscana cu rosii, busuioc si crutoane

O salata simpla, care se prepara imediat si este si neasteptat de gustoasa. Va puteti baza pe ea in perioada posturilor mari de peste an, mai ales in cel al Pastelui, cand rosiile se gasesc mai usor in comert.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
onomastica  post  paste  
Ingrediente
  • rosie6 bucati
  • usturoi uscat2 catei
  • busuioc1 legatura
  • crutoane1 cana
  • sos vinegreta8 linguri
Preparare

Se pregatesc crutoanele din paine integrala, se pastreaza calde intr-un vas acoperit.

Se taie rosiile cubulete mici, se amesteca cu busuiocul tocat marunt, cu usturoiul si cu ceapa, alba sau verde, dupa preferinte.

Se toarna sosul Vinaigrette, se amesteca bine si se da vasul o ora la rece.

Tips

Se serveste ca garnitura la gratar sau ca atare, in post.

Recomandari