Rosii umplute cu peste

Probabil ai mancat rosii umplute cu branza, asa ca iti propunem altfel de rosii umplute. Daca ai nevoie de un aperitiv pe cat de gustos pe atat de aratos iti recomandam rosiile umplute cu peste si orez. Se servesc calde, cu cate 1 lingura de iaurt pe fiecare rosie umpluta.
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- patrunjel1 legatura
- rosie6 bucati
- salau300 g
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- iaurt6 linguri
- orez6 linguri
Preparare
Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica, sucul astfel obtinut punandu-se intr-un castron.
Pestele se curata si se pune la fiert in apa cu sare
Orezul se spala si se fierbe in apa cu putina sare, apoi se scurge si se pune peste zeama de la ceapa, unde adaugam si pestele fiert si maruntit, verdeata tocata, sare si piper.
Rosiilor li se face un capacel si li se scoate miezul, care se da prin robot si se asezoneaza cu putina sare si ulei.
Se umplu rosiile cu amestecul de peste, li se pune capacelul si se pun intr-un vas termorezistent, peste ele punandu-se si sosul de la miezul rosiilor.
Se da vasul la cuptor pentru maxim 15 minute, la foc mic.
Tips
Se servesc calde, cu cate 1 lingura de iaurt pe fiecare rosie umpluta.