Tort Black Forest

Tort Black Forest

Iata o reteta de tort festiv pentru sarbatoarea Pastelui, o delicatesa dulce si aromata.

Specificamerican
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  revelion  ziua femeii  paste  
Ingrediente
  • cacao4 linguri
  • ciocolata cu lapte100 g
  • frisca0
  • lamaie1 bucata
  • lapte100 ml
  • ou5 bucati
  • unt75 g
  • visine0
  • zahar tos200 g
  • zahar vanilat260 g
  • praf de copt1 plic
  • sirop de fructe250 ml
  • zahar brun150 g
  • esenta de vanilie2 fiole
  • faina200 g
  • ciocolata neagra0
  • ness3 lingurite
Preparare

Se amesteca faina, cacao si praful de copt intr-un castron, iar in altul galbenusurile oualelor cu esenta de vanilie.

Se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte si se amesteca cu nessul, apoi cu restul de lapte. Se lasa la racit.

Se amesteca galbenusurile si vanilia, ciocolata topita, faina si praful de copt, laptele cu nessul si galbenusurile oualelor, batute spuma.

Se amesteca zaharul cu untul, si ciocolata neagra rasa si se da crema obtinuta la rece.

Blatul taiat se insiropeaza cu siropul obtinut din zahar, sirop de visine si zeama de lamaie si apoi se imbraca in crema si frisca.

Se orneaza cu frisca si visine sau cirese (se decongeleaza si li se indeparteaza samburii).

Tips

Se serveste rece, cu coaja de lamaie si ciocolata rasa.

Recomandari