Prajitura Szarah Bernath

Prajitura Szarah Bernath

Se apropie Mos Nicolae iar odata cu el se da startul sarbatorilor de iarna, este perioada cadourilor si a rasfaturilor, si ce poate fi mai bun decat un rasfat dulce, pe care sa-l savurezi alaturi de cei dragi? Noi te sfatuim sa incerci prajitura Szarah Bernath!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  craciun  revelion  paste  
Ingrediente
  • zahar700 g
  • cacao50 g
  • ou5 bucati
  • unt250 g
Preparare

Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu 350 gr zahar pudra. Tapetam tava cu hartie de copt si cu o lingurita punem spuma cam de marimea unei nuci(eu le-am “turnat” cu spritul de ornat).

Se pune la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic pana bezelele se usca(eventual lasam usa de la cuptor intredeschisa dupa ce au prins o crusta deasupra pentru a nu se arde)

Crema:

250 gr zahar cu foarte putina apa (cca 30 ml) se pune la fiert si se adauga la acesta 50 gr cacao.

Asa fierbinte se adauga in fir subtire la cele 5 galbenusuri spumate cu 2 linguri de zahar in prealabil continuand sa mixam compozitia.

Se amesteca bine si se lasa la racit. Spumam 250 gr unt si o adaugam la compozitia de mai sus (dupa ce s-a racit) amestecand pana se omogenizeaza crema.

Se unge partea interioara a bezelei si se lipesc doua cate doua, se dau cu crema si pe exterior apoi se tavalesc prin nuca macinata( va recomand ca inainte sa macinati nuca sa o prajiti putin in tigaie, astfel gustul acestei prajituri va fi una deosebita).

Prajitura Szarah Bernath, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!

Tips

In loc de nuci se pot folosi alune prajite si macinate pentru un plus de rafinament.

Recomandari