Frigarui de miel si legume cu sos de iaurt & menta

Se apropie sarbatoarea Pastelui cu vreme calda numai buna de gratar. Intampina-ti prietenii in ziua de Inviere cu aceste frigarui delicioase in sos de menta si iaurt, alaturi de un pahar de vin rosu si vei avea parte de un adevarat festin culinar!
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- lamaie1 bucata
- usturoi uscat4 catei
- ulei de masline50 ml
- menta6 frunze
- sare1 praf
- iaurt450 ml
- ardei gras2 bucati
- ceapa rosie8 bucati
- piper verde1 lingurita
- piper alb1 lingurita
- zeama de lamaie8 linguri
- pulpa miel800 g
- bete frigarui1 punga
Preparare
Pulpa de miel se spala bine, i se indeparteaza pielitele, apoi se taie cubulete si se pune la marinat in sosul de uns frigaruile (50 ml ulei de masline, piper verde macinat, 1 praf sare, 8 lingurite zeama delamaie, 6 frunze de menta - toate ingredientele se mixeaza bine cu un mixer vertical).
Ceapa rosie se curata, se spala (se foloseste doar bulbul). Ardeiul curatat de seminte si spalat se taie cubulete. Se insira toate aceste ingrediente pe betele de frigarui, intai mielul, apoi ceapa si la urma ardeiul. Se frig pe gratarul bine incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
In timp ce frigaruile sunt pe gratar se prepara sosul de iaurt cu menta, intr-un vas adanc de plastic, cu ajutorul unui mixer vertical. Se mixeaza bine ingredientele de sos (1 iaurt mare de 450 ml, 2 linguri ulei de masline, 1 praf sare, piper alb macinat, zeama de la 1 lamaie mica, 4 catei de usturoi, 8 frunze de menta) pana se zdrobesc total frunzele de menta si usturoiul si se obtine un sos omogen.
Tips
Se servesc fierbinti, alaturi de sosul racoros tinut in prealabil 15 minute la congelator.