Chiftelute din peste alb, ca in Delta Dunarii
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.
Ingrediente
- ceapa alba150 g
- ou1 bucata
- ulei de floarea-soarelui150 ml
- sare1 praf
- piper1 praf
- verdeata10 fire
- faina100 g
- miez de paine100 g
- peste alb cu cap500 g
Preparare
Evenimentul este desfasurat cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications, iar reteta este preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului. Reteta "Chiftelute din peste alb" a fost primita de la Adrian Buzoianu, autorul cartii Retetele bunicului.
Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.
MOD DE PREPARARE
Pestele alb se spala, se curata, dupa care se inmoaie painea alba in apa.
Dupa ce s-a inmuiat, painea se stoarce bine de apa. Verdeata se spala bine.
Ceapa se curata si se spala. Piperul se macina. Se amesteca toate intr-un vas si se toaca la masina de tocat carne cu sita deasa.
Dupa ce s-a tocat, se presara faina pe masa de lucru, se formeaza chiftelele, se dau prin faina si se bat putin in palme.
Chiftelele se pun la prajit in ulei incins si se prajesc pe ambele parti.