Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice

Mielul de Paste are o carne delicioasa care devine suculenta si aromata daca este gatita cum trebuie. Pulpa de miel cu ierburi aromatice este un preparat ideal pentru masa sarbatorilor pascale. Bucura-te de acest savuros preparat!
Ingrediente
- usturoi uscat4 catei
- rozmarin0
- menta0
- cimbru0
- sare0
- piper0
- pesmet150 g
- salvie0
- unt nesarat0
- patrunjel verde0
- pulpa miel1500 g
Preparare
Seteaza cuptorul la 120 de grade C.
Condimenteaza carnea cu sare si piper. Intinde carnea si pune la mijloc ierburile apoi ruleaz-o si leag-o cu o sfoara speciala.
Incalzeste niste unt intr-o tigaie, iar apoi frige carnea pe toata partile, pana devine maronie.
Aseaza carnea intr-o tava si da-o in cuptorul incins la 120 de grade timp de o ora. Dupa o ora, cu ajutorul unui termomentru pentru friptura, verifica daca temperatura din partea cea mai groasa a ruloului este de 50 de grade C.
Scoate carnea din cuptor si seteaza temperatura cuptorului la 240 de grade C.
Prepara amestecul pentru crusta de ierburi prin combinarea tuturor ingredientelor, inclusiv pesmetul si untul, apoi unge bucata de carne cu acest amestec.
Pune carnea la cuptor la 240 de grade C timp de 5 - 10 minute pana cand crusta devine maronie.
Scoate pulpa de miel din cuptor si las-o sa se odihneasca timp de 10-20 de minute inainte de a indeparta sfoara cu care a fost legata. Feliaz-o si serveste-o cu o garnitura sau salata.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"nu regreta niciodata ceea ce ai indraznit sa faci ...regreta ce nu ai facut si ai vrut"