Supa crema de rosii cu dovleac

Supa crema de rosii cu dovleac

Daca iti plac supele-creme atunci poti incerca varianta in care combini rosiile acrisoare si dovleacul dulceag. Vei obtine o varianta mai fresh pe care o poti servi cu verdeata si smantana. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • rosie500 g
  • unt100 g
  • sare1 lingurita
  • smantana250 g
  • dovleac350 g
  • faina2 linguri
  • supa de pui1 l
Preparare

Cepele se curata, se spala si se taie feliute subtiri, apoi se inabusa cu untul, amestecand continuu.

Se lasa pana se inmoaie bine ceapa, apoi adaugam rosiile decojite si miezul de dovleac si se lasa sa fiarba inca 20 minute, avand grija sa nu se prinda de fund.

Se trece fiertura prin blender pana se obtine o supa crema groasa, se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna zeama de carne, lasand pe foc mic sa fiarba o ora.

Optional se adauga smantana si se serveste fierbinte.

Tips

Se serveste cu verdeata..

Recomandari