Supa crema de rosii cu dovleac
Daca iti plac supele-creme atunci poti incerca varianta in care combini rosiile acrisoare si dovleacul dulceag. Vei obtine o varianta mai fresh pe care o poti servi cu verdeata si smantana. Pofta buna!
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- rosie500 g
- unt100 g
- sare1 lingurita
- smantana250 g
- dovleac350 g
- faina2 linguri
- supa de pui1 l
Preparare
Cepele se curata, se spala si se taie feliute subtiri, apoi se inabusa cu untul, amestecand continuu.
Se lasa pana se inmoaie bine ceapa, apoi adaugam rosiile decojite si miezul de dovleac si se lasa sa fiarba inca 20 minute, avand grija sa nu se prinda de fund.
Se trece fiertura prin blender pana se obtine o supa crema groasa, se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna zeama de carne, lasand pe foc mic sa fiarba o ora.
Optional se adauga smantana si se serveste fierbinte.
Tips
Se serveste cu verdeata..