Tarta cu spanac si broccoli

Tarta cu spanac si broccoli

Tarta cu spanac si broccoli este exact preparatul de care ai nevoie pentru detoxifierea de primavara. O pregatesti foarte rapid cu minim de efort si va face deliciul unei mese intre prieteni sau in familie, intr-un weekend la iarba verde.

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  1 martie  onomastica  paste  
Ingrediente
  • broccolli1 bucata
  • ou2 bucati
  • spanac300 g
  • unt100 g
  • sare0
  • piper0
  • telemea200 g
  • piper verde0
  • aluat de foietaj2 foi
Preparare

Aluatul de foietaj congelat se lasa la decongelat la temperatura camerei apoi se aseaza (prima foaie) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Spanacul se opareste in apa cu sare (daca era proaspat) sau se decongeleaza (daca era congelat) apoi se pune intr-un vas la foc mic alaturi de unt, 1 ou batut, branza data pe razatoare si broccoli fiert si tocat marunt.

Se opreste focul dupa ce s-a evaporat lichidul complet, se adauga sare, piper verde, piper negru. Compozitia se toarna peste foaia de aluat, se niveleaza.

Se aseaza cea de-a doua foaie de aluat deasupra compozitiei.

Tava se da la cuptor la foc mediu 30 minute. Cu 10 minute inainte de a o scoate din cuptor, se bate al doilea ou si se toarna peste tarta.

Tips

Se taie calda, se aseaza pe farfurie si se serveste.

Recomandari