Sosuri

Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!

Iata o reteta de maioneza de post, ideala pentru a fi folosita la prepararea diferitelor mancaruri sau salate. De acum nu mai trebuie sa iti faci griji ca nu poti folosi maioneza, fara a incalca postul Pastelui. Este simplu si rapid de facut!

In perioada postului laptele de vaca se poate inlocui cu cel de soia, care poate fi folosit pentru a prepara smantana de post. Aceasta smanatana poate fi folosita la diferite preparate, fara a se simti diferenta fata de cea adevarata.

Acest sos de ciuperci este potrivit pentru orice ocazie. Te poate scuti de foarte multe probleme, atunci cand trebuie sa tii o masa festiva, dar nu stii cu ce sa-ti incanti invitatii. Se prepara in cativa pasi simpli si in mod sigur va fi pe placul tuturor.

Acest pesto de spanac este un fel de sos multifunctional, usor de facut si poate fi folosit la paste, pui, peste si legume la gratar. Il poti pune intr-un borcan si-l poti pastra in frigider timp de o saptaman sau il poti baga la congelator si-l poti pastra pentru mai mult timp.

Un sos foarte gustos si usor de preparat, care se potriveste foarte bine cu gratarul de miel.

Gustul inconfundabil al sosului iute Tabasco poate fi acum in farfuria ta!

Cu siguranta te vei indragosti de acest sos surprinzator de aromat!

Un sos excelent, racoritor, care poate fi folosit ca garnitura la preparatele pane exotice, cum este conopida pane.

Un sos perfect pentruun gratar de peste, sosul de ceapa este gustos, se prepara imediat si arata foarte bine.

Un sos perfect pentru gratarul de miel sau de peste, sosul de leustean este foarte aromat si gustos.

Un sos cremos si foarte aromat, in care gustul picant de telina se imbina perfect cu dulceata merelor proaspete.

Un sos cremos, fin si foarte aromat, in care gustul picant de boia se imbina perfect cu otetul si galbenusurile de ou.

Daca te-ai saturat de sosurile clasice pe care le prepari mereu la gratarul de duminica atunci e timpul sa te delectezi cu altceva, un sos deosebit, puternic aromat.

Un sos aromat si racoritor in acelasi timp, sosul de iaurt cu coriadru merge de minune cu frigaruile din carne de pui, picante.

Deliciosul iaurt arabesc incanta gustul oricarui consumator de shaorma, insa nu numai, caci el poate fi consumat si ca atare, fiind foarte racoritor pe perioada verii.

Daca va e dor de vestitele Spaghete Bolognese atunci cu siguranta veti aprecia acest sos numai potrivit pentru ele!

Prazul este o leguma extrem de gustoasa, iar dulceata-i specifica il recomanda ca un excelent ingredient pentru sosuri de friptura.

Adu un plus de savoare preparatelor din pui cu ajutorul sofisticatului sos Roquefort!

Sporeste savoarea gratarului de pui cu acest sos aromat cu ciuperci, vin alb si usturoi!

Sos traditional iranian, iaurtul cu castravete si menta se foloseste la foarte multe preparate la gratar, fiind foarte aromat si racoritor.

Iata o reteta rapida care te va ajuta sa pregatesti un sos de ciocolata delicios pe care il poti folosi fie sa umpli clatitele tale preferate, fie sa ornezi o prajitura sau un tort.

Un sos gustos si usor de preparat, folosit cu precadere la preparatele din peste.

Un sos perfect pentru preparatele din peste, unde vinul alb se amesteca cu supa de peste intr-un festin de arome.

Daca inca nu stii cu ce sa asezonezi o salata de pui sau de peste, iti recomandam acest sos picant bulgaresc care transforma orice salata intr-un festin culinar!

Cel mai cunoscut sos mexican, sosul Salsa asezoneaza taco, tortillas si alte preparate din gastronomia sud-americana.

Pestele se poate gati in foarte multe feluri, insa totul este sa ii asezonezi un sos pe masura. Incearca aceasta combinatie portugheza!

Acest sos japonez atat dulce cat si putin picant se foloseste ca si marinata pentru creveti si calamari, care apoi se pot praji in cuptor sau, si mai bine, pe gratar. Numele deriva din "teri"-luciu si "yaki"-gratar si semnifica crusta obtinuta dupa folosirea acestui sos.

Acest sos dulce-acrisor merge foarte bine alaturi de preparatele din ciuperci. Fie ca este gratar de ciuperci sau o simpla salata de ciuperci, cu ajutorul acestui sos ii sporiti savoarea.

Merge de minune alaturi de un gratar de peste. Este aromat, colorat si nu foarte caloric.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"'' invata sa pretuiest ce ai sa nu-ti para rau mai tarziu ca ai pierdut ''"