Sos de ciuperci

Sos de ciuperci

Acest sos de ciuperci este potrivit pentru orice ocazie. Te poate scuti de foarte multe probleme, atunci cand trebuie sa tii o masa festiva, dar nu stii cu ce sa-ti incanti invitatii. Se prepara in cativa pasi simpli si in mod sigur va fi pe placul tuturor.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
onomastica  
Ingrediente
  • ciuperci1 cutie
  • vin alb1 lingura
  • cimbru1 lingura
  • sare1 praf
  • piper1 praf
  • smantana300 g
  • sos de soia3 linguri
  • unt nesarat3 linguri
  • verdeata0
  • ceapa rosie1 bucata
  • faina3 linguri
Preparare

Verdeturile se spala si se pun la fiert. Dupa ce au fiert, se pun intr-o oala, impreuna cu ciupercile, si se lasa la inmuiat timp de 20 de minute.

Dupa ce ciupercile au luat din umezeala de la verdeturi, se scot din bol si se taie in fasii subtiri.

Separat, intr-o tigaie, se pune la topit untul, dupa care se pune ceapa tocata, pentru a se cali. Se amesteca timp de 5 minute, la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca in continuare, timp de doua minute, dupa care se pun verdeturile (dupa ce s-au scurs de apa, folosind o sita) si se amesteca treptat, pentru a se incorpora cu sosul obtinut.

La final se adauga ciupercile, sosul de soia, smantana, cimbrul si vinul. Se tine la foc pana cand sosul capata consistenta dorita. Se adauga sare si piper dupa gust.

Tips

Acest sos se poate servi alaturi de orice preparat.

Recomandari