Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Chiftelute de dovlecei - Aceasta reteta de chiftelute de dovlecei este consacrata. Vroiam sa va aduc aminte de ea, in cazul in care ati uitat de chiftelutele de dovlecei, atat de bune si atat de usor de preparat.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou2 bucati
  • usturoi uscat1 catel
  • piper0 dupa gust
  • faina3 linguri
Preparare

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare;

Se presara o lingura de sare si se lasa la scurs intr-o sita.

Intre timp se taie ceapa marunt, se storc bine dovleceii si se amesteca cu ceapa si usturoiul taiate marunt;

Ouale se bat cu piperul, apoi se adauga verdeata tocata marunt;

Se amesteca toate ingredientele intr-un vas impreuna cu faina;

Uleiul se incinge intr-un vas, dupa care se pun chiftelutele;

Dupa 3-4 min se scot si se aseaza pe un servetel sa se scurga uleiul.

Tips

Chiftelutele de dovlecei se pot servi cu sos de iaurt, garnitura de mazare sau legume proaspete.

Recomandari