Sos de praz

Sos de praz

Prazul este o leguma extrem de gustoasa, iar dulceata-i specifica il recomanda ca un excelent ingredient pentru sosuri de friptura.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de masline0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • praz2 fire
  • smantana2 lingurite
  • bulion2 linguri
  • faina2 linguri
  • supa de zarzavat200 ml
  • piper verde0 dupa gust
Preparare

Prazul se curata si se taie rondele subtiri care se pun 5 minute la calit in putin ulei de masline.

Se amesteca foarte bine faina cu supa de legume, pana se omogenizeaza, fara cocoloase, si se adauga peste praz, lasandu-se inca 5 minute pe foc, apoi se lasa la racit.

Se mixeaza compozitia rezultata iar apoi se adauga bulionul sau sucul de rosii, smantana, sare, piper si patrunjelul tocat marunt si se da la rece 1 ora.

Tips

In sos se mai poate adauga ceapa verde, dupa preferinte.

Recomandari